Advantage Consulting – TOP ODPOVĚDNÁ MALÁ FIRMA

Získali jsme nejprestižnější ocenění v oblasti udržitelného podnikání a odpovědného chování firem, který sestavuje BpS – Byznys pro společnost. V letošním roce bylo nově udělováno ve formě ratingu k jednotlivým oblastem udržitelnosti.

„Rating BpS TOP Odpovědná firma sleduje dlouhodobost, jasné cíle, komplexní odpovědný pohled na podnikání přinášející udržitelnost firmám i společnosti. Hlásí se do něj firmy, které chtějí veřejně ukázat, jak se jim daří jednotlivé oblasti naplňovat. Každý má tak možnost seznámit se s jejich přístupem k řízení lidí, životnímu prostředí, dodavatelům a zákazníkům i k okolí a potřebným. Firmy v ratingu jsou hodnoceny na základě přihlášek, a to více než padesátičlennou odbornou porotou. Poprvé letos přicházíme s přehledným žebříčkem přístupu firem k odpovědnosti a udržitelnosti v podnikání. Jde o jedinečnou aktivitu svého druhu u nás, kdy chceme nabídnout možnost seznámit se s nejlepšími firmami na trhu a inspirovat ostatní,“ řekla Pavlína Kalousová, předsedkyně aliance Byznys pro společnost.

Rating BpS TOP Odpovědná firma 2019 je komplexním hodnocením přístupu firem k udržitelnému podnikání a CSR. Je sestaven na základě bodového hodnocení 110 kritérií v jednotlivých oblastech odpovědnosti a udržitelnosti firem:

  • Strategie
  • HR a diverzita
  • Dodavatelsko-odběratelský řetězec
  • Životní prostředí
  • Podpora komunit

Mezi malými firmami se na prvních místech umístily společnosti - Bamboolik, eBRÁNA, HENNLICH, FONERGY a Advantage Consulting.  A mezi velkými firmami společnosti - VELUX, Vodafone, Skanska, Skupina ČEZ a Plzeňský Prazdroj.

Odpovědnost a udržitelnost se stává jedním z důležitých prvků úspěšného podnikání, zohledňuje nejen ekonomické výsledky, ale také morální hodnoty, odpovědnost, etiku podnikání. Odpovědná firma svým chováním působí na společnost, která jej obklopuje a pomáhá jej spoluvytvářet. Znamená to, jednat nejlépe, jak je možné, používat zdravý rozum a pomáhat těm, kteří v životě neměli tolik štěstí.