Chci personální agenturu, která rozumí mému oboru

Jsme firma s různými odděleními od nákupu, obchodu, strojírenství až po IT oddělení. Od všeobecně zaměřených personálních agentur nám chodí nerelevantní životopisy. Nemohu ztrácet čas vysvětlováním pojmů, co znamená C/C++, fréza, podvodní svařování, FMCG nebo jak se pozná kvalitní obchodník. Chci agenturu, která rozumí technickým pojmům u každé dané pozice.

Jak to řeší Advantage Consulting

Máme 7 oborových divizí - ICT, Engineering, Electro & Energo, Finance, Sales & Logistics, Chemistry a divizi Manufacturing. Na Vaší zakázce pracují konzultanti - specialisté z dané odborné divize, kteří jsou schopni prověřit kandidáty po osobní i odborné stránce. Naši konzultanti rozumí oboru, nestane se Vám, že pro pozici CNC operátora dostanete profil operátora do call centra a nepošleme Vám žádnou lamu na pozici IT specialisty.

Co Vám to přinese

Díky oborově rozděleným divizím získáte ke spolupráci odborně vyškolené konzultanty, a tím významně ušetříte čas, kdy na pohovor přijdou pouze odborně prověření kandidáti.

Odhad úspor

Ušetříte minimálně 1 pracovní den tím, že nebudete vysvětlovat rozdíly mezi jednotlivými pojmy více agenturám, a min. 1 týden, kdy nebudete muset procházet nerelevantní profily.

Jsme společnost, která chce začít působit v novém oboru nebo otevřít novou pobočku v lokalitě, kterou neznáme. Nevíme si rady, kolik nabídnout specialistům, aby naše nabídka byla konkurenceschopná. Nevíme, jaké benefity mohou být zajímavé pro specialisty v našem oboru a co už je dnes standardem. Potřebuji našemu vedení v zahraničí ukázat, jak se vyvíjí mzdy a benefity v ČR.

Jak to řeší Advantage Consulting

Díky propojení našich divizí s našimi pobočkami po celé ČR máme přehled o vývoji mezd, benefitů v jednotlivých krajích po celé ČR. Se specialisty jsme v kontaktu, děláme průzkum toho, co je pro ně motivující a důležité ke změně zaměstnání. Víme, že pro IT specialistu je zajímavější home-office než použití notebooku k soukromým účelům a pro obchodníka je auto k soukromému užití již standard.

Co vám to přinese

Získáte přehled o reálných průměrných mzdách v jednotlivých oborech a regionech, doporučení, do kterých krajů je dobré vstoupit a kde je problém najít vhodné specialisty. Díky přehledu oblíbených benefitů můžete svoji nabídku aktualizovat tak, aby byla poutavá pro nové zaměstnance a motivující pro současné. Poskytneme Vám nezávislou studii, která Vám pomůže zdůvodnit navýšení platů a změnu benefitů ve Vaší lokální pobočce.

Odhad úspor

Analýza průměrných mezd u specialistů vyžaduje dlouhodobé sledování. Průzkum mezd vč. benefitů pro konkrétní pozici stojí 4.900 Kč za každý region.

Rádi bychom získali vhodné absolventy a vychovali z nich budoucí klíčové zaměstnance. S odbornými školami však nemáme žádné kontakty a nevíme, jak zaujmout studenty posledních ročníků.

Jak to řeší Advantage Consulting

Známe prostředí specializovaných vysokých škol, kde vedeme odborné workshopy týkající se kariérního poradenství, a tím si získáváme jejich důvěru pro budoucí spolupráci. Studenti posledních ročníků se nás často ptají, které firmy mají dobré jméno a jak si stojí v daném oboru. Jejich požadavky evidujeme a aktivně jim nabízíme vhodné pracovní pozice přímo přes interní systémy dané školy.
Účastníme se téměř všech významných pracovních a odborných veletrhů, kde právě studenti a absolventi získávají prvotní informace o potenciálních zaměstnavatelích. Na těchto veletrzích provádíme průzkumy zaměřené na aktuální informace z řad studentů.
Prezentujeme vaši společnost či projekty na těchto veletrzích:
Profesia Days, Mezinárodní strojírenský veletrh, Job Fair na VUT Brno (FIT, FEKT), Amper, Veletrh pracovních příležitostí při ZČU v Plzni, Kariéra Plus při VŠB Ostrava, Business Day při UTB Zlín.

Co vám to přinese

Získáte kontakty na absolventy, které můžete naším prostřednictvím cíleně oslovit.
Větší povědomí o vaší značce, firmě, projektech v řadách studentů.
Posílíte vaše trainee programy a talent management.

Odhad úspor

Časová úspora cca 5 dnů/měsíčně, které byste věnoval domlouvání intenzivní spolupráce se školami, pravidelnému kontaktu na sociálních sítích či workshopům se studenty.
Úsporu nákladů na pronájem vlastního stánku, technické a personální zajištění na veletrhu – za 1 den min. 75.000 Kč.

Zpět