Chci agenturu, která nám přivede šikovné studenty či absolventy z našeho oboru

Rádi si vychováváme své zaměstnance sami. Máme otevřené volné pozice pro absolventy a chceme jim dát příležitost uplatnit u nás získané vědomosti a převést je do praxe. Nevíme ale, jakým způsobem a kde nejlépe oslovit studenty a budoucí absolventy.

Jak to řeší Advantage Consulting

Spolupracujeme s VŠ především fakultami technického zaměření, jako jsou IT, elektrotechnika, strojírenství. Děláme studentům různé workshopy, kde jim prezentujeme nabídky společností. Nabízíme studentům volné pracovní pozice přes nastavené kanály, ať již přes školní intranet či direct mailem, který rozesílá škola. Jsme v čilém kontaktu se studenty přes sociální sítě, ale i osobně, kdy například pro ajťáky pořádáme různá setkání na fotbálku, či hraní on-line her.

Co Vám to přinese

Přísun životopisů studentů a absolventů, kteří uvidí Vaši nabídku volných pracovních míst. Jistotu, že jsem vaši nabídku zacílili správným směrem. Budete mezi prvními, kdo studenty osloví s možností spolupráce, a tak získáte náskok před svou konkurencí, která se tak dostane již jen k absolventům, kteří zůstali volní na trhu.

Odhad úspor

Úspora nákladu na čas personalisty cca 5 dnů/za měsíc, strávený hledáním vhodných fakult VŠ, vyjednáváním možností oslovení studentů a absolventů, vyhledáváním zájmových skupin absolventů, navrhováním vhodného způsobu oslovení a udržováním neustálého aktivního kontaktu s nimi.

Rádi bychom, aby šikovní absolventi chtěli k nám do firmy, aby se o nás dozvěděli ještě v průběhu studií a šli k nám třeba psát diplomovou práci. S odbornými školami však nemáme žádné kontakty a nevíme, jak zaujmout studenty posledních ročníků.

Jak to řeší Advantage Consulting

Účastníme se téměř všech významných pracovních a odborných veletrhů, kde právě studenti a absolventi získávají prvotní informace o potenciálních zaměstnavatelích. Na těchto veletrzích provádíme průzkumy zaměřené na aktuální informace z řad studentů. Prezentujeme Vaši společnost či projekty na těchto veletrzích:
Profesia Days, Mezinárodní strojírenský veletrh, Job Fair na VUT Brno (FIT, FEKT), Amper, Veletrh pracovních příležitostí při ZČU v Plzni, Kariéra Plus při VŠB Ostrava, Business Day při UTB Zlín.
Známe prostředí vysokých škol, kde vedeme odborné workshopy pro studenty týkající se kariérního poradenství, a tím si získáváme jejich důvěru pro budoucí spolupráci. Studenti posledních ročníků se nás často ptají, které firmy mají dobré jméno a jak si stojí v daném oboru. Jejich požadavky evidujeme a aktivně jim nabízíme vhodné pracovní pozice.

Co vám to přinese

Získáte kontakty na absolventy, které můžete naším prostřednictvím cíleně oslovit.
Větší povědomí o Vaší značce, firmě, projektech v řadách studentů.
Posílíte vaše trainee programy a talent management.
Obdržíte nejčerstvější informace z průzkumů, kde zjišťujeme například: dle čeho si volí prvního zaměstnavatele, očekávané benefity, ideální výše mzdy, ochotu dojíždět.

Odhad úspor

Úspora nákladů na pronájem vlastního stánku, technické a personální zajištění na veletrhu – za 1 den min. 75.000 Kč.
Výběrem špatného kandidáta vzniknou také náklady ušlé příležitosti.

Zpět