JAK NA NÁBOR SENIORNÍCH ZAMĚSTNANCŮ?

Najít kvalitní, seniorní a odborné pracovníky je skutečným oříškem. Při hledání kandidátů na pozice top managementu a seniorních manažerů využívají firmy nejčastěji personální agentury, které se specializují na Executive Search.

Proč Executive Search?

Potenciální kandidáti jsou zaměstnaní, sami aktivně práci nehledají ani nenabízí svůj pracovní potenciál.

Personální agentura funguje metodou přímého oslovení potencionálních uchazečů – přímý marketing, zkoumáním firem, cílových skupin a navazováním osobních kontaktů, tak se dostává i k potenciální uchazečům, kteří jsou jinak přes inzerci, databáze nebo internet nedostupné.

 

Jak to u nás probíhá?

Cílem recruitera je téměř ve všech případech zaměstnaný člověk. Často osoba velmi významná. To vše je nutné striktně respektovat. Na rozdíl od běžného vyhledávání probíhá v anonymitě, zaručujeme naprostou diskrétnost při hledání.

Naši specialisti na executive search provedou průzkum trhu, s odpovídajícími kandidáty zahájí a udržují kontakt. Klient dostává pravidelné reporty o informacích z trhu a o konkrétních kandidátech.

U vybraných kandidátů zjistíme jejich potřeby a motivy, s čím jsou nespokojeni ve stávajícím zaměstnání či co jim chybí. Tyto informace jsou pak klíčové pro vytvoření takové nabídky, která se neodmítá. Hledání nekončí uzavřením pracovní smlouvy s vybraným uchazečem.

Po uzavření smlouvy následuje garanční lhůta, po kterou personální společnost zaručuje vyhledání nového zaměstnance v případě, že dosazený kandidát ze společnosti v dohodnuté době odejde.