PRVNÍ DOJEM NA POHOVORU = TVÁŘÍ V TVÁŘ ÚSPĚCHU

Víte, co mají společné nejúspěšnější lidé na světě? Skvělý první dojem, právě ten okamžik, kdy vkročíte do místnosti, a všichni kolem vědí, že přesně tam, kde stojíte, je to pravé místo.

Jak na to? Zde jsou 3 klíčové tipy, jak s tím pracovat a vytvořit dojem, který vám pomůže dosáhnout úspěchu:

 

1️⃣ Oči jsou oknem duše: Oční kontakt je základ. Když se setkáváme s někým novým, oči nám mnoho napoví, pohled do očí ukazuje vaši upřímnost a sebedůvěru. Oči jsou klíčovým prvkem prvního dojmu, působícím jako prostředek vizuální komunikace. A nezapomeňte také na úsměv, kterým vytvoříte okamžité spojení. To jsou klíčové ingredience pro každý úspěšný první dojem.

2️⃣ I silueta mluví: Váš postoj a postava mluví samy za sebe. Držte se vzpřímeně, ale uvolněně. Otevřená postava a prostor kolem vás vytvářejí dojem sebejistoty. Rada: Před pohovorem si zacvičte správný postoj a postavu. Pozitivní postoj se naučíte a stane se přirozeným.

3️⃣ Zvuková kouzla: Hlas a slova mají moc. Ovládnutý hlas je klíčem k úspěšné komunikaci. Mluvte pomalu a s výrazem, vyhněte se nervózním "uh" a "um". Každé slovo by mělo vyzařovat jistotu. Rada: Nahrávejte si své odpovědi a poslouchejte, abyste věděli, na čem můžete pracovat.

4️⃣ Připravte se: Úspěch přichází pro ty, kteří jsou připraveni. Zjistěte si co nejvíce informací o firmě a pozici. Připravte si otázky, které ukáží vaše zájmy a motivaci. Rada: Před pohovorem proveďte pečlivý výzkum a promyslete si odpovědi na běžné otázky.

Pamatujte, že první dojem je jako klíč k bráně plné příležitostí. Takže si vezměte svůj nejlepší úsměv, nastavte svůj postoj, buďte připraveni na otázky a předveďte, co vás dělá jedinečnými!.